door

IT-Staffing verkent Ameland

Daar stonden we dan, stipt 6.30 uur op vrijdagochtend een uitgestorven parkeerplaats bij het hoofdgebouw van De Staffing Groep in Nieuwegein. Een aantal auto’s werd achtergelaten, en anderen werden ingeladen met koffers, tassen en collega’s. Met de afdeling Public gingen we een weekend naar Ameland. Door onze vroege vertrek, namen we bijtijds de veerboot (9.30 uur) en konden onze eilandactiviteiten lekker vroeg beginnen. De eerste verassing die ons te wachten stond was de aanwezigheid van gids Mark.

We ontmoetten hem op de boot, en hij beloofde ons van logistiek en praktische zaken te ontlasten, zodat wij alle tijd en ruimte hadden om te ontspannen. Hij heeft zich aan zijn belofte gehouden. Het was heerlijk om niet zelf op de tijd en route te hoeven letten. Direct na aankomst op Ameland huurden we fietsen waarmee we, na een pitstop bij ons hotel, 10 km door de duinen moesten ploegen om op onze lunchlocatie te komen. Volgens mij was dat een vermomd teambuildingsoefening, want iedereen begon elkaar te motiveren en moed in te spreken, hier en daar kreeg iemand zelfs letterlijk een duwtje in de rug.

Na heerlijk geluncht te hebben, was er nog tijd om de vuurtoren te beklimmen. Een klein groepje waagde zich eraan, na 10 km fietsen is een toren van 150 meter beklimmen nou niet direct heel vanzelfsprekend. Ik ging wel en vond het uitzicht boven prachtig. Na de klim naar beneden werd de volgende activiteit onthuld door onze directeur Ton. We kregen een golf-clinic! Bijna de hele middag leerden we putten, tikken en slaan (of iets dergelijks) en vertelden een vriendelijke dame en heer over het protocol en reglement van golfclubs. We sloten af met echte wedstrijden tegen elkaar. Mijn groepje was kampioen ballen in het water slaan. Ach ja, het ging om de fun en die hadden we zeker! Na het golfen stond die lange fietstocht terug ons weer te wachten. Gelukkig pauzeerden we op ongeveer de helft van de weg terug, voor een borrelhapje en een Nobeltje. Dit authentiek Amelands likeurtje was een aanbeveling van onze gids Mark. De meesten heeft het inderdaad goed gesmaakt! Na deze brandstofstop op een zonnig terrasje was de tweede helft van de fietstocht peanuts!

Terug in het hotel hadden we precies een half uur om ons op te frissen. Ons hotel (Westcord Noordsee) is op loopafstand van het centrum van Nes, waar we gingen dineren in De Herberg. Na een hele dag aan outdooractiviteiten zou je denken dat we makkelijk een voor- hoofd- en nagerecht konden wegwerken, maar niets is minder waar. Wat een porties serveren ze daar! Is dat iets Amelands? Het eten was in ieder geval wel heerlijk. Hierna was het tijd voor om het bruisende nachtleven van het eiland te gaan verkennen. Gids Mark deed zijn plicht en begeleidde ons naar de twee populairste (en enige?)  discotheken van Ameland, de Lichtboei en The Mill. Er werd gedronken, gelachen en gedanst. Tegen vijf uur s’ochtends deden de diehard collega’s die er nog waren het licht uit bij The Mill, om daarna nog en paar schamele uurtjes slaap te pakken in het hotel.

Zaterdag hadden we een vrije ochtend (dat konden de feestgangers wel waarderen) en verzamelden we tegen het middaguur om uit te checken en richting de haven te fietsen. Daar stond ons nog een ritje met de powerboot te wachten. Zo, wat ging die hard! De rit duurde zeker twintig minuten. De snelheid waarmee de boot gaat geeft een kick en soms lijk je bijna weg te waaien, maar je hebt nog steeds de ruimte om om je heen te kijken en het uitzicht op de zee te bewonderen. We hadden wederom geluk met het weer, het was een stralende dag. Na de powerboot kwam ons uitje officieel tot een eind. We aten wat en namen om 14.30 uur de veerboot terug. Iedereen heeft er ontzettend van genoten. De activiteiten, het hotel, het samenzijn en de boeiende verhalen van Mark over het eiland en haar bewoners gaven het uitje heel veel meerwaarde. Absoluut aan te bevelen!

Ook interesse in een trip naar Ameland?

 

Jan ter Haar
Jan ter Haar Verantwoordelijk voor nieuwe bestemmingen