door

Personeelsevenementen & de fiscus

Welk bedrijf denkt door de Werkostenregeling (WKR) geen bedrijfstuitje, incentivereis of teamtraining meer te kunnen organiseren?

Bij de WKR mag men 1,2 % van de loonsom onbelast aan personeelsvergoedingen en verstrekkingen geven (vrije ruimte). Indien de uitgaven boven de vrije ruimte uitkomt, dan geldt voor het meerdere een eindheffing van 80%.

Training & Travel biedt uw bedrijf of personeelsvereniging dé verantwoorde fiscale oplossingen.

Enkele oplossingen op een rij

Indien je een bedrijfsuitje of personeelsfeest organiseert die openstaat voor tenminste driekwart van de werknemers van een bepaalde afdeling zijn de uitjes tot maximaal € 454,- per jaar per werknemer onbelast. Zijn de kosten van het uitje hoger, dan dient de werknemer over de extra kosten belasting te betalen. Bedrijven kunnen dit voorkomen door de extra belasting via eindheffing voor hun rekening te nemen. Informeer bij uw accountant voor de mogelijkheden.

In onderstaande gevallen vallen de kosten niet onder de werkkostenregeling 2015:

  • Organiseer het bedrijfsuitje in eigen huis of op uw bedrijfsterrein, dan is het namelijk onbelast. Vanuit daar kan Training & Travel iets leuks voor u en uw collega's organiseren in de directe omgeving van uw bedrijf, waarbij de start en finish bij uw bedrijf dienen te zijn.
  • Heeft u binnen uw organisatie al een personeelsvereniging (PV)? Elimineer de WKR en richt een PV op, want een PV is immers geen fiscale eenheid. Een PV organiseert vervolgens het bedrijfsevenement zelf, Training & Travel kan hierbij helpen en u ondersteunen. De personeelsleden betalen een bijdrage aan de PV, eventueel aangevuld met een bijdrage van het bedrijf die ten goede komen aan de activiteiten, reis en/of het bedrijfsuitje. Wilt u meer weten? Vraag Training & Travel voor een advies op maat.
  • Voeg een kenniselement toe aan je personeelsfeest, dan wordt deze niet aangeslagen onder de WKR. Cursussen, excursie, studie- en of opleidingskosten hebben vrijstelling van de WKR. Training & Travel kan samen met u een Op Maat leertraject voor uw medewerkers samenstellen op elk wenselijk vakgebied. Wat dacht u van een communicatietraining op Ameland of met z'n alllen op reis naar één van onze buitenlandse bestemmingen? Een salestraining? Vakgerichte opleiding? U kunt het zo gek niet bedenken, maar Training & Travel wel!

Wilt u een vrijblijvend informatie gesprek? Meer informatie? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op: 0316-707123 of mail naar info@trainingentravel.nl

Jan ter Haar
Jan ter Haar Verantwoordelijk voor nieuwe bestemmingen