door

Schotland, kies voor onze nieuwe bestemming Inverness

Inverness is een stad in Schotland, gelegen aan de noordzijde van de Great Glen, bij de monding van de rivier de Ness en wordt beschouwd als de hoofdstad van de Schotse Hooglanden en het raadsgebied en voormalige regio Highland. In Inverness bevond zich in de elfde eeuw de burcht van de door Shakespeare beroemd geworden koning Duncan, die vanwege het strategisch belang meerdere malen in andere handen was overgaan. De scepter werd er achtereenvolgens gezwaaid door de Engelsen, Robert Bruce, diverse Highland-Clans, de Lord of the Isles, aanhangers van de Jakobieten en Maria Stuart. Vanwege de voortdurende plunderingen door de Highland-clans staan weinig historische gebouwen nog overeind. De natuur is er schitterend. Wat dact u van Loch Ness, een 4x4 experience, golfen en overnachten in een geweldig kasteelhotel? Training & Travel laat u Inverness ervaren en beleven.

Bezienswaardigheden: zo veel te zien in Inverness?

Saint Andrew's Cathedral ofwel Inverness Cathedral werd in gebruik genomen in 1869, nadat er 3 jaar aan was gewerkt. De architect Alexander Ross heeft het ontwerp gemaakt. Inverness Castle uit de 19e eeuw heeft tegenwoordig de functie van rechtbank. Het voormalige kasteel is gelegen op een prachtige plek aan rivier de Ness. Het kasteel zelf is niet open voor publiek, de tuinen wel. Het Eden Court Theatre is het grootste theater van Inverness. Het is pas compleet verbouwd en voldoet aan de moderne eisen. Het theater werd in 1976 officieel geopend en was destijds een van de modernste gebouwen van Schotland. Er zijn meerdere winkels, pubs en restaurants in Inverness. Ook zijn er een aantal groene parken waar u kunt wandelen en ontspannen. Het centrum is niet zo groot en daardoor goed te voet te verkennen. In de omgeving van Inverness zijn veel bezienswaardigheden en attracties te bekijken, waaronder één van de grootste Highland Games. Ook kunt u een bezoek brengen aan de school dolfijnen die in de Moray Firth leven.

  • boottrip of powerboottour
  • 4x4 experience met opdrachten of een quadtour
  • golf (vele golfbanen)
  • kasteelhotels (super) en ook selfcatered accommodaties

Go Scotland, Go to Inverness the Place where Nessie lives

"21 april 2015 Heeft Google nieuw bewijs voor monster van Loch Ness? Nog geen dag geleden heeft Google nieuwe opnamen online gezet van Loch Ness, of jawel: de eerste beelden van Nessie, het legendarische monster, zijn alweer gesignaleerd. 21 april 2015 De splinternieuwe Street View-opnamen zijn niet alleen gemaakt vanaf de oevers van het meer, maar ook op het meer zelf. Het strekt zich uit over een lengte van 35 kilometer in de Schotse Hooglanden. De legende van het monster kreeg nieuw leven ingeblazen door de vermaarde foto van Robert Wilson." bron Google Daily Mail

Jan ter Haar
Jan ter Haar Verantwoordelijk voor nieuwe bestemmingen