door

We zijn met de baas naar Lissabon geweest!

Ons bezoek aan de Parel aan de Taag verliep geheel naar wens. Onze kennismaking met het prachtige culturele en historische centrum met Moorse invloeden en met mozaïek geplaveide trottoirs was adembenemend. Lissabon werd op een aantal heuvels gebouwd. We werden bevangen door de geweldige uitstraling en de door het koloniale verleden heersende multiculturele sfeer van de Portugeestalige inwoners. We hebben genoten van de wijken Baixa, Bairro Alto en Alfama, de fado restaurantjes en de vele pleintjes met haar terrassen. Lissabon bleek een prachtige hoofdstad en een goed vertrekpunt voor diverse activiteiten en excursies in de directe omgeving. De reis er naar toe was goed te doen.

Onze reis zag er ongeveer zo uit

We vertrokken vanaf Schiphol en ons vliegtuig landde na een paar uur in Lissabon. Het ritje met de bus naar het hotel duurde maar 15 minuten. Het inchecken ging snel omdat we verwacht werden en welkom werden geheten. We kregen een een half uurtje de tijd om onze bagage naar onze kamers te brengen, we werden daarna in de lobby van het prachtige hotel verwacht voor onze eerste acttiviteit. En de activiteit was prima geregeld door Training & Travel. We gingen met een Electric Car tour door het historische centrum  door o.a. de wijken Alfama en Bairro Alto - .......en dat was ongelofelijk mooi. Daarna vond het diner plaats in een gezellig Fado restaurant in het oude centrum. Wat was dat goed gekookt door die Portugezen. En ze waren ook niet vies van een feestje.......

Het ontbijt de volgende dag was stevig en nodig. Na flink wat koffie werden we naar de haven van Lissabon gebracht voor een Speedboottour over de Taag richting Cascais. Dat was echt een mooie plaats en het bezoek meer dan waard. We waren weer lekker wakker geworden door de tocht met de speedboot en een wandeltocht door Cascais en alweer dringend toe aan de lunch. Na de heerlijk lunch stond er een mooie fietstocht langs de kust op het programma. Wind tegen mocht de pret niet drukken, want wat hebben we genoten van de vergezichten en lol onderweg gehad. We waren dan ook blij dat Training & Travel geregeld had dat we met de trein retour naar Lissabon gingen. Ook die avond dineerden we weer in een typisch sfeervol Portugees restaurant en haalden we nog even flink door tot in de late uurtjes!

De Portugezen wisten heel goed dat we wederom een stevig ontbijt nodig hadden. Er stond namelijkeen prachtige afsluiting op het programma, nl. 'De 5 Senses Tour', dat was erg leuk om mee te maken. We hebben van alles geproefd en geroken. Werden telkens op een andere wijze vervoerd. Helaas was het zo maar tijd voor de lunch, die overigens heerlijk was, en daarna met de bus naar het vliegveld voor de retourvlucht naar Amsterdam.

En het was bijzonder goed geregeld Training & Travel, onze complimenten........een goede reisleider die alles ter plekke regelde en oploste......volgend jaar maar eens naar Spanje of Italië. Dat waren de woorden van onze baas......

Ook naar Lissabon met je baas? Geregeld doorTraining & Travel? Kijk dan op deze pagina!

Jan ter Haar
Jan ter Haar Verantwoordelijk voor nieuwe bestemmingen